Smelt smøret i en gryde, hæld mælken over, og lad det blive lillefingervarmt
Hæld væsken i en (dej)skål og opløs gæren heri.
Tilsæt salt, kardemomme, flormelis, (1) æg og mel
Ælt dejen blank og smidig. Det er nemmest med en røremaskine, men det er ikke strengt nødvendigt
Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtigt viskestykke over. Den skal hæve til ca. dobbelt størrelse
Kom dejen på et melet bord og del den ud i 15 små klumper
Ælt bollerne ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden), så den får en glat og fin overflade (Dette gør, at bollen ikke sprækker ved bagning). Læg dem på en bageplade med god afstand til de andre boller. Jeg bager 9 af gangen på rækker af 3.
Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min. Imens tændes ovnen på 210 grader alm. ovn
Pisk et æg sammen i en lille skål og pensl bollerne med æggemassen
Bag bollerne i 10-12 min indtil de er gyldne
Køl dem af på en bageplade og spis dem lune med smør eller marmelade
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.