Havtorn marmelade (laves dagen før - serveres kold)
Kom alle ingredienser i en gryde og kog op.
Lad marmeladen simre på lav varme i ca. ½ time på lav-middel varme.
Skold et lille marmeladeglas med kogene vand og kom marmeladen i glasset. Du kan hælde marmeladen direkte på glas, eller vælge at si kernerne fra først, og gemme den væske, der er tilbage uden kerner. Si kernerne fra, hvis du er til en glat marmelade, og lad være, hvis du godt kan lide din marmelade med lidt bid. Jeg foretrækker min med bid!
Opbevar marmeladen i køleskabt i et tætlukket glas.
Surdejspandekager
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
Smelt smørret og lad det køle af.
Kom æggeblomme, surdej og mælk i skålen til de tørre ingredienser, og pisk det sammen. Tilsæt smeltet smør og pisk dejen lind.
Pisk æggehviden stiv, og vend den forsigtigt i dejen med en grydeske.
Steg surdejspandekagerne i smør på en middel-varm pande, og vend dem, når de har bobler i overfladen og undersiden er lysebrun.
Server surdejspandekagerne med mascarpone og havtornmarmelade.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.