1vaniljestang((kan fint erstattes af vaniljepulver))
1spskcitronsaft
2tskkanel
1tskkardemommme
4-5spskkokossukker((smag til. Mængden kan variere meget alt efter hvor sure æblerne er))
Instruktioner
Vask alle æblerne, skær dem i mundrette stykker og kom dem i en gryde sammen med vandet. Jeg skræller ikke æblerne, da jeg godt kan lide at skrællen giver bid, men hvis du hellere vil have grøden mindre grov, så skræl dem først.
Del vaniljestangen i to, skrab kornene ud, og kom både korn og stang over i gryden til æblerne.
De resterende krydderier kommes ved, og grøden koges til konsistensen er, som du gerne vil have den. Jeg kan godt lide at noget af massen er mos, imens noget af den stadig er deciderede æblestykker (dog selvfølgelig kogt helt møre).
Når grøden er kogt færdig fjernes vaniljestangen. Grøden hældes på glas og opbevares i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.