2spskkokosolie*((du kan bruge både smagsneutral og alm.))
1-2spsksukkerfri melis*((kan ersattes af alm. flormelis))
Etnipflagesalt
Instruktioner
Tænd ovnen på 150 grader
Rist hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 15-20 min. De er klar, når de er gyldne og skallerne har løsnet sig
Imens hasselnødderne er i ovnen hakkes chokoladen groft
Når nødderne er færdige i ovnen, fordeles de på et viskestykke, og skallerne fjernes ved at gnide nødderne i viskestykket
Når skallerne er fjernet (så godt som du kan), kommes nødderne i en minihakker/foodprocessor og blendes i 8-10 min indtil nøddesmøren er lind (skrab siderne løbende, hvis det er nødvendigt)
Når nøddesmøren er klar blendes de resterende ingredienser med, og nougat nøddesmøret blendes til konsistensen er lind
Nougat nøddesmøren opbevares udenfor køl, hvis du gerne vil have en flydende konsistens, og på køl, hvis du bedre kan lide den størknet. Nøddesmøren smelter på varme ting (så som grød), så jeg foretrækker på køl, da det minder mest af nougat på den måde!
Noter
Nougat nøddesmøren kan holde sig ca. 3 uger på køl (hvis den da får lov at stå så længe ;) )
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.