pæremarmelade-med-ingefaer-aeble-citron-rørsukker
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Pæremarmelade med ingefær

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Morgenmad, Tilbehør
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 4 bløde clara friis pærer (ca. 350g uden kernehus)
  • 1 blødt æble (ca. 100g uden kernehus)
  • 1/2 citron
  • 1x2 cm ingefær
  • 2 spsk rørsukker
  • Evt. 1 nip vanilje

Sådan gør du

  • Skyl pærer, æble, citron og ingefær og skær pærer og æbler i små tern. Jeg skræller ikke pærer og æble, men det kan du sagtens gøre, hvis du hellere vil have din marmelade finere i konsistensen. Jeg er glad for det bid, som skrællen giver!
  • Kom ternene i en gryde sammen med saften fra citronen, fintrevet ingefær, rørsukker og evt. lidt vanilje.
  • Kog marmeladen til konsistensen er, som du gerne vil have den. Det tog mig ca. 10 min på middel/høj varme. Du kan med fordel mose den lidt løbende, imens du rører.
  • Når marmeladen er kogt færdig hældes den på et skoldet glas og opbevares i køleskabet. Hvis du gerne vil have, at den får en mere fast konsistens, og holder længere, kan du med fordel tilsætte lidt atamon.