1økologisk citron((brug evt. 2 for et mere syrligt resultat))
600gsukker((jeg brugte halv rørsukker og halv alm. sukker))
20gcitronsyre
1literkogende vand
25blomstrendehyldeblomstskærme
Instruktioner
Skyl citronen og skær den i tynde skiver
Kom sukker og citronsyre op i en stor gryde og hæld kogende vand over. Rør med en ske indtil sukker og citronsyre er opløst i vandet.
Ryst eller vask hyldeblomstskærmene for små dyr og fjern de lange stilke.
Kom hyldeblomstskærme ned i gryden sammen med citronskiverne.
Kom låg på gryden og sæt i køleskabet og trække i 3-4 dage, så hyldeblomstsaften får massere af smag.
Efter 3-4 dage sies saften og hældes på flaske(r) og opbevares i køleskabet
Noter
Det er smag og behag, hvor stærkt man vil have sit saftevand. Prøv dig frem med mængden af vand og hyldeblomstsaft, og server altid drikken med isterninger i.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.