hjemmelavet-nutella-opskrift-
Udskriv
5 fra 1 stemme

Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella er super nemt at lave, og er virkelig svært at stoppe med at spise. Find opskriften på den bedste cremede og søde hjemmelavede nutella her.
Forb. tid30 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid45 min

Ingredienser

Klassisk nutella

  • 100 g hasselnødder
  • 50 g mælkechokolade
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk rørsukker
  • 40 g blødt smør
  • Havsalt

Nutella med hvid chokolade

  • 100 g hasselnødder
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk rørsukker
  • 40 g blødt smør
  • Havsalt

Sådan gør du

Hasselnøddesmør

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Rist hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 15 min. De er klar, når de er gyldne og skallerne har løsnet sig.
  • Fordel hasselnødderne på et viskestykke, og fjern skallerne ved at gnide nødderne i viskestykket.
  • Når skallerne er fjernet (så godt som du kan), lægges nødderne i en minihakker og massen blendes i ca. 8-10 min indtil den er helt lind og skinnende.

Nutella (samme steps for begge varianter)

  • Hav chokoladen groft og kom i en skål.
  • Varm fløde, vaniljesukker og rørsukker op i en gryde, og hæld over chokoladen, når fløden er varm (den skal ikke koge).
  • Rør godt rundt i skålen så chokoladen smelter og det bliver en lind masse.
  • Tilsæt smør og hasselnøddesmør og rør grundigt til dette også er opløst i chokolademassen.
  • Smag din nutella til med havsalt, hæld den på glas og opbevar den i køleskabet.