Hjemmelavet nutella er super nemt at lave, og er virkelig svært at stoppe med at spise. Find opskriften på den bedste cremede og søde hjemmelavede nutella her.
4,58 fra 7 stemmer
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt45 minuttermin
Ingredienser
Klassisk nutella
100ghasselnødder
50gmælkechokolade
50gmørk chokolade
1dlpiskefløde
½ tskvaniljesukker
1spskrørsukker
40g blødtsmør
Havsalt
Nutella med hvid chokolade
100ghasselnødder
100ghvid chokolade
1dlpiskefløde
½ tskvaniljesukker
1spskrørsukker
40g blødtsmør
Havsalt
Instruktioner
Hasselnøddesmør
Tænd ovnen på 150 grader.
Rist hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 15 min. De er klar, når de er gyldne og skallerne har løsnet sig.
Fordel hasselnødderne på et viskestykke, og fjern skallerne ved at gnide nødderne i viskestykket.
Når skallerne er fjernet (så godt som du kan), lægges nødderne i en minihakker og massen blendes i ca. 8-10 min indtil den er helt lind og skinnende.
Nutella (samme steps for begge varianter)
Hav chokoladen groft og kom i en skål.
Varm fløde, vaniljesukker og rørsukker op i en gryde, og hæld over chokoladen, når fløden er varm (den skal ikke koge).
Rør godt rundt i skålen så chokoladen smelter og det bliver en lind masse.
Tilsæt smør og hasselnøddesmør og rør grundigt til dette også er opløst i chokolademassen.
Smag din nutella til med havsalt, hæld den på glas og opbevar den i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.