Rør gær sammen med vand, og tilsæt honning, grød, kerner/frø og æblecidereddike.
Kom halvdelen af melet ned i skålen, og rør indtil der ikke er flere klumper. Tilsæt herefter resten af melet og salt
Rør dejen sammen til den er sammenhængende, og kom herefter et låg på, og sæt skålen på køl i 8-12 timer.
Om morgenen
Om morgenen tændes ovnen på 250 grader varmluft, og en bageplade placeres i midten af ovnen.
Sæt dejen på køkkenbordet, imens ovnen varmer op.
Når ovnen har været varm i 10 minutter, formes brødet.
Kom lidt vand og mel på fingrene, og kom dejen ud på et bagepapir.
Form dejen til et brød. Dejen er klistret, så tag løbende mel på fingrene.
Hiv bagepapiret med brødet over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp under bagningen.
Bag brødet i 10 min på 250 grader varmluft, og skru herefter temperaturen ned til 200 grader varmluft.
Brødet bages yderligere 30 min, til det er til det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.