Sunde vafler med et strejf af kardemomme

Opskriften på sunde vafler indeholder reklamelinks markeret med *

Sunde vafler med et strejf af kardemomme

Det her er de bedste sunde vafler, jeg nogensinde har smagt. Punktum. De er de samme ingredienser, jeg hid til har brugt i mine bestræbelser på at lave vafler uden smør, sukker og mel, men denne gang ramte jeg bare virkelig plet med fordelingen af mængderne, for de blev ganske enkelt bare virkelig gode. Desuden er de også spækket med en masse gode ting, hvilket får det til at føles en tand mere lovligt at guffe vafler i sig flere gange om ugen!

…Og ja, disse sunde vafler bliver let sprøde

Sagen er den, at min veninde har sammenlignet disse sunde vafler med almindelige hjertevafler, og det var jo egentlig det største kompliment, de kunne få – og derfor måtte det også nævnes her. Vaflerne er let sprøde, tilpas søde, og bare helt perfekte lune med hindbær, en klat bærkompot, lidt peanutbutter eller sirup på toppen. Jeg har allerede planer om at lave dem igen, men inden da vil jeg liiiiige skynde mig at dele opskriften med jer.

Ps. Er man underlig, når man bliver ovenud begejstret for at finde en gammel bageplade fyldt med skrammer, slid og fastbrændt fedt?  For det er lige præcis hvad min nye fotoplade er, og jeg er vild med den!

Find opskriften på de sunde vafler her:

Sunde vafler med et strejf af kardemomme 1

Sunde vafler med et strejf af kardemomme

4,34 fra 3 stemmer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

  • 2 mellemstore meget modne bananer ((vaflernes sødme afhænger af modenheden, så det er vigtigt, at de er godt modne))
  • 1-1,5 dl rismælk
  • 2 æg
  • 50 g proteinpulver med vanilje*
  • 70 g havregryn
  • 30 g kokossukker*
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk stødt kardemomme

Instruktioner

  • Havregryn blendes til mel og hældes i en skål
  • I skålen tilsættes resten af de tørre ingredienser
  • Bananerne blendes sammen med rismælk, til der ingen klumper er, og hældes over i skålen med de tørre ingredienser
  • Ingredienserne piskes sammen til dejen er helt glat
  • Dejen skal have lov at stå 10-15 min på køkkenbordet, så den har mulighed for at samle sig (Hvis den er meget tynd så tilsæt en smule mere proteinpulver og havregryn. Det kan variere pga. æggets størrelse og mængden af mælk)
  • Vaffeljernet opvarmes, sprayes med kokosolie (eller pensles med fedtstof) og vaflernes bages en efter en til de er gyldne og løsner sig fra jernet. Der skal ca. 3 spsk dej til én vaffel.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
6 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments