Moderne risengrød med karamel, mango og kokos!

Det er risengrød (smask, smask, smask), der gør næsen rød (smask, smask, smask)… beklager.. men et indlæg som dette kunne simpelthen ikke indledes bedre end ved hjælp af risengrødssangen.

Med det ude af verden, så vil jeg lige indskyde, at denne moderne risengrød ikke en erstatning for den originale version med kanelsukker og smørklat (for den er hellig!), men er i stedet et virkelig lækkert supplement til den originale. Og hey, så har du lige én undskyldning mere for at spise risengrød flere gange om året.

Er du vild med tropiske grøde? Prøv også at bruge toppingen på denne chiagrød!

Det er mit indtryk, at alle danske familier har en eller anden form for tradition som indebærer risengrød. Jeg har hørt fra mange, at de spiser det d. 1 december og d. 23 december, men i min familie er grøden samlingspunktet d. 24 til middagstid, hvor mine bedsteforældre, bror og jeg bagefter spiller spil og spiser alt for meget slik. Juleaftensdag har jeg, så længe jeg kan huske, altid tilbragt sammen med min mormor og morfar. Min mormor gør et stort nummer ud at gøre alt så hyggeligt og julet så muligt, og selv den dag i dag sniger hun en mandel i hver portion grød, så hun kan “overraske” os voksne børn med en gave. Og jeps, mængden af ‘ups var der også en mandel i din?’ kommentarer begrænses ikke af antallet af børn. En gang var vi 5 børn hvor alle fik mandelgaven. Pudsigt.

Nå, nu til det vigtige: grøden. Mango, karamel, cashewnødder og kokos er virkelig virkelig skønt på risengrød, og hvis du ikke allerede har prøvet at kaste dig ud i en moderne topping til din risengrød, så har du her chancen!

Det er i virkeligheden ikke meget opskrift over den, men er i stedet delt for at give inspiration til at spise din risengrød på en alternativ måde.

Ps. Lige så vel som det er obligatorisk at lave refill på smørklat, så gælder det samme for karamellen!

Find opskriften på moderne risengrød her:

5 fra 1 stemme
Moderne risengrød
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
50 min
 
Ingredienser
  • Ingredienser til risengrød (jeg bruger grødris, vand, salt og sødmælk)
  • Mango
  • Hjemmelavet karamel
  • Cashewnødder
  • Kokosflager
Sådan gør du
  1. Kog risengrøden som du bedst kan lide den, eller lav den ved at følge instruktionerne på pakken med grødris


  2. Imens risengrøden koger laves karamellen

  3. Cashewnødder ristes på en tør og varm pande og mangoen skæres i skiver

  4. Når risengrøden er kogt færdig fordeles den i skåle, og grøden toppes med mango, karamel, cashewnødder og kokosflager

 

Har du prøvet at lave en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

Close Menu