Chiagrød med nougatsmag!

Det er d. 6 december, og det er mørkt og koldt udenfor. Jeg har aldrig rigtig været den store fan af vinter, men til gengæld er jeg kæmpe fan af hygge! For nyligt er jeg blevet introduceret for begrebet “taknemmelighedsliste” hos søde Mia, og med det begreb i tankerne, har jeg samlet en lille liste af de ting, jeg særligt sætter pris på ved vinteren: striktøjer, julelys, varm kakao, nougat, æbleskiver, pebernødder, appelsiner, clementiner, små-dumme julefilm, gåturer i den friske luft – ja jeg kunne egentlig blive ved, så måske denne årstid kan noget alligevel. I år har jeg tilføjet chiagrød med nougatsmag til listen, og den er kommet for at blive!

Kunne du også spise nougat langt oftere end blot i december? Prøv også min sukkerfrie nougat nøddesmør, som passer godt på både grød, pandekager og direkte fra skeen!

December er for mig også lig med et boost på skolefronten op imod eksamen i januar, og med arbejde og blog oveni, bliver jeg nødt til at prioritere min tid, så jeg kan nå alt det, jeg gerne vil. Denne chiagrød med nougatsmag forberedes aftenen før, hvilket giver mig mulighed for at have de stille morgener, jeg nyder så meget. Oftest starter mine morgener med at brygge en god kop kaffe, og så tage den, min dyne og min grød med ind i sofaen, og bare have tid til at trække vejret ekstra dybt, inden jeg skal igang med alle dagens gøremål. Og i den lille morgenrutine passer chiagrød med nougatsmag perfekt ind!

Find opskriften på chiagrød med nougatsmag her:

5 fra 2 stemmer
Chiagrød med nougatsmag
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 


Antal: 1 person
Ingredienser
Chiagrød
 • En lille håndfuld hasselnødder (erstat evt. med hasselnøddesmør)
 • 1-2 tsk bagekakao (med top)
 • 1 dl mælk
 • Et nip vanilje
 • 2 spsk chiafrø
 • 1-2 spsk kokossukker
Toppingforslag
 • Hjemmelavet hasselnøddesmør
 • Kakaonibs eller mørk chokolade
 • Appelsin eller hindbær
 • Skyr
Sådan gør du
Aftenen før
 1. Start med at riste hasselnødderne på en tør pande og fjern skallerne.
 2. Hæld dem derefter i en minihakker, og blend sammen med kakao, mælk og vanilje, til hasselnødderne er pulveriseret, og alle ingredienserne er blandet godt sammen.

 3. Hæld massen i en bøtte (med låg) og rør chiafrøene i.

Om morgenen
 1. Rør godt rundt i grøden, så den bliver mindre stiv, og smag den til med kokossukker og evt. ekstra kakao.

 2. Top grøden med din yndlings topping (hasselnøddesmør og syrlig appelsin er min favorit) eller spis den, som den er.

Indlægget indeholder affiliative links

Har du prøvet at lave en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Skriv et svar

Close Menu