Bagt grød a la squashkage

Opskriften på bagt grød med squash indeholder reklamelinks markeret med *

Bagt grød a la squashkage 1

Mangler du en undskyldning for at spise (squash)kage flere gange ugentligt? I know I do.

Det findes der heldigvis en enkel og fremragende løsning på. Camoufler den som grød og spis den hele tiden med den bedste samvittighed. Smagsmæssigt ligger den rigtig tæt på en konventionel squashkage, men er sprød på toppen og blød og ‘grødet’ i midten, og lige præcis som jeg mener, at bagt grød skal være.

Squashkage til morgenmad

Squashkage-grøden er perfekt til weekender med god tid til at kredse om morgenmaden. Grøden er aller bedst varm, men eventuelle rester kan sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter og spises kolde.

Prøv også grøden i alm. kogt version her eller i en version med gulerod her.

Bagt grød a la squashkage 2

 

Find opskriften på bagt grød med squash her:

Opskrift på grød med squash. Bagt grød. Ostecreme. Squashkage.

Bagt grød a la squashkage

4 fra 3 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Grøden

  • 20 g pekannødder
  • 80 g müsli*
  • 20 g proteinpulver med vanilje* ((kan erstattes af vaniljepulver og lidt ekstra müsli))
  • 1-2 tsk kanel
  • ¼ tsk kardemomme
  • Et nip salt
  • Et nip muskatnød
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 spsk citronsaft
  • 100 g squash
  • 2 dl mandelmælk ((kan erstattes af alm. mælk))
  • 20 g peanutbutter*

Ostecreme

  • 2 spsk flødeost
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk sukker ((for sukkerfri version brug sukkererstatning))
  • 1 spsk mælk
  • Evt. 1 lille drys vaniljepulver

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
  • Hak nødderne groft og kom i en skål sammen med de øvrige ingredienser
  • Alle de tørre ingredienser røres sammen
  • Riv squash groft på et rivejern
  • Squash og de resterende våde ingredienser røres grundigt sammen med de tørre ingredienser
  • Hæld blandingen i en rugbrødsform (eller i et ovnfastfad) og bag grøden i ca. 25 min indtil den stadig er en smule blød indeni
  • Imens grøden bages laves ostecremen ved at røre alle ingredienserne sammen
  • Lad grøden stå et par minutter, så den kan samle sig, inden du sætter tænderne i den.
  • Server grøden med ostecremen på toppen!
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

 

Abonner
Giv besked om
3 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments