Verdens bedste chunky granola med peanutbutter og banan

Verdens bedste chunky granola med peanutbutter og banan 1
Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Vangsgaard Treat, og indeholder reklamelinks markeret med *

Verdens bedste chunky granola med peanutbutter og banan

Det er store ord, jeg smider med i titlen, I know, men jeg mener oprigtigt, at denne opskrift på granola gør sig fortjent til sin titel. Den opfylder nemlig alle mine kriterier for en perfekt granola: den er sprød, smagfuld og så er den desuden fyldt med store (dejlige) chunks af nødder, kerner og havregryn. Og nå ja, så har den peanubutter på ingredienslisten, og det går man bare aldrig helt galt i byen med.

Chunky granola er perfekt topping ovenpå chiagrød, skyr, A38 og sunde smoothiebowls. Den er desuden også lækker som selvstændigt måltid med mælk og friske bær på toppen.

Find opskriften på verdens bedste chunky granola her:

Verdens bedste chunky granola med peanutbutter og banan 2

Chunky granola

5 fra 2 stemmer
Antal: 1 stort opbevaringsglas
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Tørre ingredienser

  • 100 g havregryn ((jeg bruger ofte en blanding af grov- og finvalsede))
  • 50 g øko cashewnødder
  • 50 g pekannødder
  • 50 g kokos ((alm. fra supermarkedet))
  • 50 g mandelsplinter ((kan erstattes af grofthakkede mandler))
  • 50 g øko mandler
  • 25 g proteinpulver med vanilje*
  • Et nip salt
  • ½ tsk kanel

Våde ingredienser

Instruktioner

  • Opvarm ovnen til 170 grader
  • Alle de tørre ingredienser blandes i en skål. Nødderne skal ikke hakkes, de skal forblive hele.
  • De våde ingredienser blendes grundigt til en lind masse, og vendes sammen med de tørre ingredienser
  • Granolaen bages i ovnen i 25-30 min. Der skal vendes ofte (første gang efter 10. min og derefter hvert 5. minut). Det er vigtigt, ellers brænder den på.
  • Man kan selv bestemme hvor chunky, man vil have granolaen, alt efter hvor meget man hakker massen fra hinanden.
  • Når granolaen er færdig bagt og gylden skal den køles HELT ned inden den kommes på glas eller i en lufttæt bøtte
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
7 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments