Nougat chiagrød

Nougat chiagrød

Det er d. 6 december, og det er mørkt og koldt udenfor. Jeg har aldrig rigtig været den store fan af vinter, men til gengæld er jeg kæmpe fan af hygge! For nyligt er jeg blevet introduceret for begrebet “taknemmelighedsliste” hos søde Mia, og med det begreb i tankerne, har jeg samlet en lille liste af de ting, jeg særligt sætter pris på ved vinteren: striktøjer, julelys, varm kakao, nougat, æbleskiver, pebernødder, appelsiner, clementiner, små-dumme julefilm, gåturer i den friske luft – ja jeg kunne egentlig blive ved, så måske denne årstid kan noget alligevel. I år har jeg tilføjet nougat chiagrød til listen, og den er kommet for at blive!

Kunne du også spise nougat langt oftere end blot i december? Prøv også min sukkerfrie nougat nøddesmør, som passer godt på både grød, pandekager og direkte fra skeen!

Nougat chiagrød

Chiagrød med nougat

December er for mig også lig med et boost på skolefronten op imod eksamen i januar, og med arbejde og blog oveni, bliver jeg nødt til at prioritere min tid, så jeg kan nå alt det, jeg gerne vil. Denne chiagrød med nougatsmag forberedes aftenen før, hvilket giver mig mulighed for at have de stille morgener, jeg nyder så meget. Oftest starter mine morgener med at brygge en god kop kaffe, og så tage den, min dyne og min grød med ind i sofaen, og bare have tid til at trække vejret ekstra dybt, inden jeg skal igang med alle dagens gøremål. Og i den lille morgenrutine passer chiagrød med nougatsmag perfekt ind! Og nå ja, så smager den jo altså bare hamrende godt.

Find opskriften på nougat chiagrød her:

Nougat chiagrød 1

Nougat chiagrød

5 fra 2 stemmer
Antal: 1 person
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Chiagrød

  • En lille håndfuld hasselnødder* ((erstat evt. med hasselnøddesmør))
  • 1-2 tsk kakaopulver* ((med top))
  • 1 dl mælk
  • Et nip vanilje
  • 2 spsk chiafrø
  • 1-2 spsk kokossukker

Toppingforslag

Instruktioner

Aftenen før

  • Start med at riste hasselnødderne på en tør pande og fjern skallerne.
  • Hæld dem derefter i en minihakker, og blend sammen med kakao, mælk og vanilje, til hasselnødderne er pulveriseret, og alle ingredienserne er blandet godt sammen.
  • Hæld massen i en bøtte (med låg) og rør chiafrøene i.

Om morgenen

  • Rør godt rundt i grøden, så den bliver mindre stiv, og smag den til med kokossukker og evt. ekstra kakao.
  • Top grøden med din yndlings topping (hasselnøddesmør og syrlig appelsin er min favorit) eller spis den, som den er.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet at lave en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments